Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marta Zielinska (6824 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...ja

tez mam bardzo wyjatkowo madre chinskie przyslowie:

- jak sie ma to czego sie nie lubi,to sie nie ma co polubic -
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dwa lata w SWE i teraz zaczyna sie 5 w NO... wiem co mowie... kase wydaje caly czas i nie zbieram do skarpety... tez mam porownanie...
SWE jest blizej europy.. te kilka km blizej baltyku jednak robi swoje... nie przekonasz mnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
RobErt>> a od kiedy w Łomzy jest najwieksze bezrobocie????
nie przesadzaj z tymi dokonaniami,bo nikt tu z choinki sie nie urwał.....
to ze pracowałes jako przedstawiciel handlowy(gdybam),to zaden sukces,bo tam jest ciagle wakat....
nie kazdy godzi sie na ponizanie przez jakąś zoche,haline,lub kryske z gazowni w społem,ze to złe,a tamto po terminie i njic nie zamawia,bo nic pan nie przywiózł.....
polecam wizyte w Mandal, Lyngdal,Vigeland i okolicach,zeby poznac prawde o norwegów saxach w US.....
co drugi george,john,stanley,susan,sifia,emma,jack,logan,nicholas,ryan,itd....
a posłuchałbys akcentu(boski)......
I was born in US , hi guys,etc.....: )
człowieku> bez urazy ale uwazam ze jestes tu na tyle krótko, ze jeszce ten pierwszy moment nie minął i ciagle jestes zachłysniety.....
kazdy to przezywal, tyle ze jednego puszcza wczesniej a innego trzyma dłuzej.....
Wazne kim byłes w PL,jak bardzo kochasz ojczyzne,co znacza dla ciebie pieniadze,etc.....
Jak w pl nie miałes mieszkania,byle jaka robote,szef cie dymał,byłes poprostu zwykłym szarym ludkiem,to fakt,tu mozesz poczuc sie kims,a przynajmniej czas jakis....Bo to ze w PL jest lipnie i chory system,a politycy kradna na potege,to nie oznacza,ze tu jest dobrze! jest poprostu lepiej w kilku kwestiach,ale zeby eldorado,to nie zgodze sie z tym i mam do tego pełne prawo!!!
podsumowując: kazdy wiek ma swoje prawa i nikt mądry sie nie urodził,dlatego wszyscy popełniamy błedy(za wyjakiem JASTA I KIEROWNIKA : )
PSopraw kapke ortografie Robson,bo razi ciutek : )
Ja tez robie błędy(czasem),ale ty przeginasz: )
"A jak ci sie nie podoba,to wypierd.... do Polski...." ))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
w szwecji w system boulaget(chyba tak sie pisze) mozna kupic bez problemu browar np:tyskie,brok,zywiec.....
i nie 2.2% bo tyle ma moj szczoch a 3.5 sprzedaja na stacjach benz.całą dobe!
tyskie zywiec itp pl pianka ma min.5.6% i takie sprzedawano w se w systemach
JLK ma 100% racji,a ty w dupie byłes i gówno widziałes,a sapiesz jakbys zjadł wszystkie rozumy.....
Ludzie z Mandal jezdza do szwecji na zakupy 1 x/mies,a to 400km do oslo!
czesc pływa promem sandefjord-stromstad.....
I widac, ze warto skoro to robią!
Znbam ich osobiscie i zapewniam cie, ze są b.dobrze sytuowani, ale tam mają wybór i lepszą jakosc, ze o cenie nie wspomne )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Robert Wesołowski
(robert14421)
Wiking
Marianek właśnie przeczytałem swój ostatni tekst i błędów ortograficznych tam nie ma są drobne gramatyczne ale pisanie na klawiaturze to nie to samo co tradycyjnie i Ty też nie jesteś bez skazy. Przedstawicielem byłem przez dwa lata po szkole i żuciłem to bo wiedziałem że za parę lat marianek opisze mój zawód na forum tak jak to opisałeś i jak nie zmienię to będzie mi głupio -muszę Ci przyznać rację co do zawodu przedstawiciela w polsce. W Łomży bezrobocie to ok.18% więc duże. A jak już pisałem nie wszystko Mi się tu podoba, ale z czterech krajów w których pracowałem, poza Polską tu czuję się najbezpieczniej finansowo. Też kocham Polskę ale nie nawidzę chamstwa które tam panuje. System w polsce jest do dupy żądzą nią idioci i złodzieje a ludzie są wścipscy, złośliwi i fałszywi {bez urazy dla tych co tacy nie są} sąsiad jak żyjesz lepiej niż on to Ci będzie opny przebijał żeby Ci pogorszyć- taką sytuację miałem w oczy był najlepszym przyjacielem a nagrałem go nad ranem jak mi oponę przebijał. taka jest Polska rzeczywistość niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Robert Wesołowski
(robert14421)
Wiking
Ja nie twierdzę że tu jest raj bo nie ma miejsca na świecie gdzie jest idealnie ale standard życia dla mnie jest lepszy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
nie bede ci błędów wypominał Robercie,ale te 3 musze >>> "z kąd, żuciłem, żądzą"......
co do sasiada,to nie był zazdrosny, a poprostu współpracował ze szwagrem, który ma zakład wulkanizacyjny za rogiem
uwazaj, bo ja Łomze dobrze znam,ba nawet prawo jazdy tam zdawałem(najwyzsza zdawalnosc w Polsce)
AAAA kiedys jadąc na urlop na Suwalszczyzne,trafiłem na festyn lata z radiem i tak jakos sie wmixowałem w te wasze klimaty,ze dotarłem z dwu dniowym opóznieniem na urlop )
Ale było bosko : )
Dziewczyny w Łomzy? cudowne, to zbyt mało powiedziane, a goscinnosc na najwyzszym poziomie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Robert Wesołowski
(robert14421)
Wiking
Marianek tym razem muszę się z Tobą zgodzić we wszystkim co napisałeś. nauki jazdy to nasze przekleństwo jak się jedzie to zawsze gdzieś jet nauka wystarczy a za zwyczaj kilka na jednej ulicy. WORD to chyba najbogatsza instytucja w Łomży już nawet myjnię otworzyli. A ta zdawalność to odgórnie nakazane (niby po cichu) ale "zna się to się wie". To taki sposób miasta na zarobienie kasy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Robert Wesołowski
(robert14421)
Wiking
A na co mam uważać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty